Alps koffiebonen met de grootste zorg geselecteerd
Alps Koffie haalt topkwaliteit koffiebonen uit geselecteerde plantages rond de evenaar. Zij bezoeken een aantal landen van herkomst en controleren ter plaatse de groeiomstandigheden en de kwaliteit. Voor verzending krijgen ze stalen van de ruwe koffie uit alle herkomstgebieden toegestuurd. Dit is de enige manier om te garanderen dat vanaf het begin aan hun hoge kwaliteitseisen voldaan wordt.
Respect voor mens en milieu
Alps koffie promoot actief duurzaamheid. Daarmee promoten ze niet alleen eerlijke handel en biologische landbouw, maar ondersteunen ook lokale kleine boeren. Partnerschap en respectvolle behandeling van ons milieu en onze medemens zijn dan ook vanzelfsprekend.Alle koffieproducten van de Coffee Roasting Company Alps Coffee met het Bio-keurmerk komen uit gecontroleerde milieulandbouw. De koffieplanten worden geteeld en verzorgd zonder synthetische pesticiden en zeer oplosbare minerale meststoffen. De producten met het label “Bio” vallen onder de EU-regelgeving voor biologische landbouw, gecontroleerd door IT BIO 006 (bedrijfsnummer 01057B).
Alps Coffee kwaliteit is geen toeval
Niets wordt aan het toeval overgelaten. Alle binnenkomende partijen koffie ondergaan brandproeven, analyses en proeverijen. Wij vertrouwen niet alleen op meetapparatuur en laboratoriumanalyses. Om goedgekeurd te worden voor verdere verwerking, moet de koffie uiteindelijk de smaakpapillen en zintuigen van ons team van experts overtuigen.
Zorgvuldig koffie branden
De single origin long-time roasting zorgt voor de optimale ontwikkeling van de smaak en aroma van elke afzonderlijke koffieboon. Elk van de rauwe koffiesoorten heeft zijn eigen individuele brandprofiel. Met een brandtijd van 14 tot 16 minuten en een temperatuur tot 230°C, geeft drum roasting de koffiebonen de kans om hun unieke karakter volledig te ontvouwen. De blends kunnen bestaan uit maximaal twaalf gebrande soorten. Het finetunen van de smaak is een kunst op zich. Decennialange ervaring, de nieuwste technologieën en de optische selectie van elke koffieboon zorgen ervoor dat aan hoge kwaliteitsnormen wordt voldaan.